contrast1a.jpgcontrast4.jpgcontrast9a.jpgcontrast1.jpgcontrast1b.jpgcontrast1c.jpgcontrast9.jpgcontrast2.jpgcontrast3.jpgcontrast8.jpgcontrast2a.jpgcontrast4c.jpgcontrast1d.jpg

Sport

Uvećanje slova:

U opštini Ivanjica postoji 28 sportskih klubova i 9 sportskih udruženja i saveza. Dominantni sportovi, po broju članova su fudbal, košarka, streljaštvo i zimski sportovi.


Najuspešniji sportski klubovi prema ostvarenim rezultatima su: FK „Habitfarm Javor“, i OK „Putevi“ koji su članovi Prvih liga. ŽKK „Javor“ takmiči se u Srpskoj ligi, dok u Drugoj srpskoj ligi učestvuju KK „Javor“ kao i Stonoteniski klub „Javor“. Ostali klubovi takmiče se u nižim ligama. 

 

Sportsko – rekreativni objekti

Na teritoriji opštine Ivanjica nalazi se 6 fudbalskih terena, 2 zatvorena bazena, 3 teretane, 1 streljana za vazdušno oružje, 29 otvorenih terena za male sportove, jedna trim staza i jedna šahovska sala.
Postoje i 2 sportske sale koje koristi 3.670 učenika.
U ivanjičkoj opštini organizuje se i nekoliko tradicionalnih sportsko-rekreativnih manifestacija, kao što su:

- Memorijalna ulična trka „Cica Kalušević“,
- Memorijalni odbojkaški turnir „Tomo Vučković“,
- Turniri u malom fudbalu na Bukovici, Belim vodama i Ivanjici,
- Majski turnir u stonom tenisu,
- Kup Golije,
- Majski brzopotezni turnir u šahu,
- Turnir u uličnom basketu,
- Sportska Olimpijada osnovnih škola,
- Olimpijada predškolaca,
- Paraglajding kup,
- Smotra motorista „Moto susreti“,
- Izložba pasa,
- Hajka na vuka.

 

Izgradnjom novih sportsko-rekreativnih objekata, stvorili bi se povoljniji uslovi za razvoj sporta u opštini Ivanjica. Novi kapaciteti omogućili bi kako postojećim klubovima da organizuju svoje aktivnosti i takmičenja, tako i mladima da se razvijaju kroz nove škole sporta. Isto tako, školski i bazični sport, kao i broj sportskih manifestacija bili bi podignuti na znatno viši nivo. Rezultati ulaganja u infrastrukturu sportskih objekata dovelo bi u budućnosti do znatno boljih rezultata sportskih klubova i pojedinaca, što bi dalo jednu novu dimenziju ivanjičkom sportu.

Portal Opstine Ivanjica. Sva prava zadrzana. www.ivanjica.gov.rs
Klikni za čitanje selektovanog teksta! Omogućila Opština Ivanjica